Stihl
Stihl AK systeem
Stihl SHA 56 met accu en lader
€ 409,00
 • Stihl Bladblazer Bladzuiger Stihl SHA 56
 • Stihl Bladblazer Bladzuiger Stihl SHA 56
 • Stihl Bladblazer Bladzuiger Stihl SHA 56
Stihl
Stihl AK systeem
Stihl SHA 56 met accu en lader
€ 409,00
 • Met accu AK 20 en standaard lader AL 101
 • Met accu AK 20 en standaard lader AL 101
 • Accubladzuiger voor particuliere en professionele gebruikers. Voor reinigingswerken rondom het huis

ÉÉN MACHINE OM TE ZUIGEN, HAKSELEN EN BLAZEN

Dankzij zijn elektrische motor en de lithium-ion-accu van het STIHL AK systeem is de SHA 56 accubladzuiger van STIHL bijzonder stil. Je kan hem dus zonder problemen gebruiken voor reinigingswerken in geluidsgevoelige omgevingen. Afhankelijk van de klus schakel je snel en zonder gereedschap om tussen de blaas- en zuigstand.

Met de snelheidsregeling pas je de blaas- en zuigkracht traploos aan aan het te reinigen oppervlak. In beide werkmodi maakt de roterende handgreep van deze zuighakselaar een comfortabele bediening en een ergonomische werkhouding mogelijk. In de zuigmodus versnippert het metalen hakselmes op doeltreffende wijze groenafval zoals dode bladeren of snoeisel van heggen. Het snoeiafval komt direct in een opvangzak met een volume van 40 liter terecht. De opvangzak wordt rechtstreeks aan de accuzuighakselaar SHA 56 bevestigd, zodat je hem niet op je schouders hoeft te dragen. Hij is heel eenvoudig te installeren. Dankzij zijn asymmetrische ontwerp biedt hij maximale beenruimte. Een extra lange ritssluiting maakt het mogelijk om de opvangzak gemakkelijk te legen.

De STIHL SHA 56 is standaard uitgerust met een blaaspijp die in de lengte in twee stappen aanpasbaar is aan de lichaamslengte van de gebruiker. Dankzij de zijdelingse inkepingen blijft de blaaspijp minder hangen aan de grond of aan het opgezogen materiaal wanneer je de machine gebruikt in de zuig- of hakselstand. Een grote opening in de behuizing vergemakkelijkt het reinigen van de STIHL SHA 56 bladzuiger.

De optioneel beschikbare accessoires, zoals een vlakke, gebogen blaasmond zorgen ervoor dat je met de STIHL SHA 56 nog efficiënter bladeren kan ruimen op grotere oppervlakken.

In ons overzicht van de loop- en laadtijden van de STIHL accu’s zie je hoe lang je met je STIHL SHA 56 accubladzuiger kan werken, maar ook hoe lang het duurt om je accu weer op te laden.

SHA 56 VERKRIJGBAAR IN SET MET ACCU AK 20 EN STANDAARDLADER AL 101

Als je ook een accu van het STIHL AK systeem en een lader voor de STIHL SHA 56 nodig hebt, is deze set de ideale keuze. Hij bevat immers alles wat je nodig hebt. De set van de accubladzuiger bevat standaard een lithium-ion-accu STIHL& AK 20 en een standaardlader STIHL AL 101. Zo beschikken particuliere gebruikers over alles wat ze nodig hebben om kleine gebieden rondom het huis te ontdoen van bladeren en om het afval gemakkelijk te verwijderen of te verwerken.

 • Met accu AK 20 en standaard lader AL 101
 • Met accu AK 20 en standaard lader AL 101
 • Accubladzuiger voor particuliere en professionele gebruikers. Voor reinigingswerken rondom het huis
 • Verwijdert snel en efficiënt bladeren en ander afval van kleine oppervlakken
 • Ergonomisch gebruik als bladblazer of bladzuiger dankzij de roterende handgreep
 • Opvangzak met een volume van 40 liter met asymmetrisch ontwerp voor maximaal comfort
 • Geen gereedschap nodig bij de omschakeling tussen de zuig- en blaasmodus
Nominale spanning36 V
Blaaskracht8 N 1)
Maximale luchtsnelheid met ronde blaasmond56 m/s
Maximale luchtsnelheid met vlakke blaasmond61 m/s
Max. luchtdebiet met ronde blaasmond558 m³/u
Max. luchtdebiet met vlakke blaasmond490 m³/u
Geluidsdrukniveau81 dB(A) 2)
Geluidsvermogenniveau94 dB(A) 2)
Trillingsniveau rechts1,1 m/s² 3)
Acculooptijd met AK 10tot 12 min 4)
Acculooptijd met AK 20tot 25 min 4)
Acculooptijd met AK 30tot 30 min 4)